Vinotoč

Naša klet leži v osrčju kraške planote, krasijo pa jo dodelani kupolasti oboki, kakršne so poznali že v davnini. Tu se skladno prepletajo moderne in tradicionalne prvine.

Stene kleti iz živega kraškega kamna s svojimi fosili in minerali pripovedujejo o starodavni zgodovini izpred milijonov let.

Pa začnimo …

V kleti iz našega grozdja nastanejo vina Castello di Rubbia: njihov značaj oblikujeta počasna maceracija in naravno vrenje, ki lahko trajata več mesecev. Na kvasovkah se vsako vino tiho izoblikuje in v lastnem tempu doseže ravnovesje. To je poglavitna lastnost vsakega vina, ki bo brez vsakršnega filtriranja začelo novo življenje v steklenici. Gre za postopek, ki lahko traja od dveh do pet let, šele nato vino predstavimo strankam in ga začnemo tržiti.

„Umetnost potrebuje umetnost“: med procesom nastajanja našega vina je v naši kleti vedno živahno. Vrstijo se številni glasbeni dogodki, še posebej koncerti ljudske zborovske glasbe, koncerti klasične glasbe ter koncerti jazz in blues glasbe. V naših koncertih uživajo tako otroci kot odrasli vseh starosti, ki jim ljubezen do glasbe narekuje življenjski ritem.

Goste, ki obiščejo našo klet, nemalokrat presenetimo tudi z gledališkimi predstavami ter umetniškimi razstavami, pa naj bodo to kiparske razstave, razstave mozaikov ali fotografske razstave.

_________________

INFO +39 0481 067616 – cell. +39 349 79 57 889 – info@castellodirubbia.it